Assalamualaikum semua! I'm back yooo! hahaha.. Apa khabar semua? Zati sihat alhamdulillah. Wah, berbulan rasanya tak update blog ni, sejak zati warded bulan Feb hari tu.

Punca zati kena tahan wad sebab demam, batuk, selesema yang agak teruk sampaikan zati sesak nafas. So, dah tak boleh tahan sangat pergi hospital, tu yang kena tahan sebab doktor cakap jangkitan kuman di paru-paru.

Agak kritikal juga masa tu, sampai masuk ICU sehari, then 7 hari lagi transfer ke wad biasa. Memang oksigen tak boleh dipisahkan masa tu!

Sekarang, alhamdulillah zati dah normal semula. Sebab nya 25/4/2019 haritu pergi x-ray dan checkup . Dan keputusan x-ray zati, paru-paru dah clear! Alhamdulillah syukur sangat-sangat. Dah tak payah nak checkup lagi.

Nasihat zati, kalau korang demam yang sampai 2 atau 3 hari tu, jangan tunggu lama-lama, cepat pergi jumpa doktor. Yang paling penting elakkan dan kalau boleh jangan dekat langsung dengan perokok ye. Tu pun boleh jadi salah satu sebab paru-paru kuman.

Akhir kata, sama-sama jaga kesihatan ye. 

8 Comments

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum..
    Salam ukwah dari saya untuk anda..
    saya sudah follow anda

    Jom follow blog www.iyaseo.id

    Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
    Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
    Komen yang baik2 sahaja ye..
    Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..

    Terima kasih sekali lagi..ya

    ReplyDelete
  3. Thank you so much for sharing such a superb information's with us. Searching Pictaram Online Instagram User Posts and Story web viewer.

    ReplyDelete
  4. Kalau ada orang mengada-ngada nak merokok memang saya jauhkan diri. Asap rokok bukan setakat busuk tapi tak baik untuk kesihatan.

    ReplyDelete
  5. semoga diberi kesihatan yg berterusan..

    ReplyDelete

  6. Izin promo ya Admin^^
    bosan tidak ada yang mau di kerjakan, mau di rumah saja suntuk,
    mau keluar tidak tahu mesti kemana, dari pada bingung
    mari bergabung dengan kami di ionqq^^com, permainan yang menarik dan menguras emosi
    ayo ditunggu apa lagi.. segera bergabung ya dengan kami...
    add Whatshapp : +85515373217 ^_~

    ReplyDelete