I'm Back !




Assalamualaikum semua! I'm back yooo! hahaha.. Apa khabar semua? Zati sihat alhamdulillah. Wah, berbulan rasanya tak update blog ni, sejak zati warded bulan Feb hari tu.

Punca zati kena tahan wad sebab demam, batuk, selesema yang agak teruk sampaikan zati sesak nafas. So, dah tak boleh tahan sangat pergi hospital, tu yang kena tahan sebab doktor cakap jangkitan kuman di paru-paru.

Agak kritikal juga masa tu, sampai masuk ICU sehari, then 7 hari lagi transfer ke wad biasa. Memang oksigen tak boleh dipisahkan masa tu!

Sekarang, alhamdulillah zati dah normal semula. Sebab nya 25/4/2019 haritu pergi x-ray dan checkup . Dan keputusan x-ray zati, paru-paru dah clear! Alhamdulillah syukur sangat-sangat. Dah tak payah nak checkup lagi.

Nasihat zati, kalau korang demam yang sampai 2 atau 3 hari tu, jangan tunggu lama-lama, cepat pergi jumpa doktor. Yang paling penting elakkan dan kalau boleh jangan dekat langsung dengan perokok ye. Tu pun boleh jadi salah satu sebab paru-paru kuman.

Akhir kata, sama-sama jaga kesihatan ye. 

Post a Comment

0 Comments